+ Reply to Thread
Results 1 to 13 of 13

Thread: '00 2.0L wont start - no turnover...

  1. #1
    Moderator CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Kitchener
    Posts
    16,438

    '00 2.0L wont start - no turnover...

    Hello all,

    My trusty 2.0L is giving me grief this morning and unfortunately without a way to get to work at the moment.

    It is unable to turn over. The battery has juice but the bloody thing wont turn over. Unfortunately I dont have a working volt meter so I can confirm whether or not the starter is getting anything from the battery.

    Any ideas on anything else that I can try?

    EDIT: When I got into the car this morning, it turned over once then wouldnt do it again and stopped. This is the way it has been sitting. It was working without issues last night. Nothing to suggest something wouldve gone wrong this morning.

    Thanks

    Polak
    Last edited by CommradePolski; 05-01-2012 at 07:14 AM. Reason: more info
    Nobody calls Han Solo a Bitch!
    www.vwr20.com
    www.generationdub.com
    My Ride

  2. #2
    Veteran Member ipop07 is a splendid one to behold ipop07 is a splendid one to behold ipop07 is a splendid one to behold ipop07 is a splendid one to behold ipop07 is a splendid one to behold ipop07 is a splendid one to behold ipop07 is a splendid one to behold ipop07 is a splendid one to behold ipop07's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cambridge, ON
    Posts
    1,685
    Check for corrosion, sounds like that might be your issue. Take the terminals off the battery, clean 'em up a little and put them back on. If that doesnt do the trick, trace the ground that is on the same wire/cable as the battery negative and check for corrosion.

    If thats not it, you may indeed have a starter issue.
    '01 A4 2.1T / '98 Audi A4 Car Trailer / '96 Audi A4 2.8 (parting out) / '06 VW Touareg 3.2L / '99 Honda Civic EK 1.8L
    www.Novustech.ca

  3. #3
    Moderator CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Kitchener
    Posts
    16,438
    Roger that, will do and report back.

    Edit: Nope didnt help

    Used contact cleaner, scrubbed those babies got em nice and clean and nadda.
    Last edited by CommradePolski; 05-01-2012 at 08:24 AM. Reason: updatign.
    Nobody calls Han Solo a Bitch!
    www.vwr20.com
    www.generationdub.com
    My Ride

  4. #4
    Veteran Member Punjabi_Dubber has a reputation beyond repute Punjabi_Dubber has a reputation beyond repute Punjabi_Dubber has a reputation beyond repute Punjabi_Dubber has a reputation beyond repute Punjabi_Dubber has a reputation beyond repute Punjabi_Dubber has a reputation beyond repute Punjabi_Dubber has a reputation beyond repute Punjabi_Dubber has a reputation beyond repute Punjabi_Dubber has a reputation beyond repute Punjabi_Dubber has a reputation beyond repute Punjabi_Dubber has a reputation beyond repute Punjabi_Dubber's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Oakville/Waterloo
    Posts
    2,544
    do you hear anything when you crank? is the starter trying to turn? try tapping the starter with hammer.
    bankrupt.
    SymproCNC.com im for all your machining needs (spacers, center cap spikes etc)

  5. #5
    Moderator CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Kitchener
    Posts
    16,438
    Tapped the starter, nada.

    I hear a hum when I turn the key not sure if thats fuel pump or something else though.
    Nobody calls Han Solo a Bitch!
    www.vwr20.com
    www.generationdub.com
    My Ride

  6. #6
    Moderator CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Kitchener
    Posts
    16,438
    Anyone free and want to come help me bump start my car to get it to Jason's?
    Nobody calls Han Solo a Bitch!
    www.vwr20.com
    www.generationdub.com
    My Ride

  7. #7
    Moderator CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Kitchener
    Posts
    16,438
    Friend came by and helped me bump start the car and its currently at jason's. Thanks for the suggestions guys.
    Nobody calls Han Solo a Bitch!
    www.vwr20.com
    www.generationdub.com
    My Ride

  8. #8
    Moderator Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Mississauga
    Posts
    26,410
    I had the same problem with my car, it looked like the battery was OK, but it just didn't have enough juice to get it going. I have a good replacement for your car for sale.
    2003 GTi K04 Equipped and APR Tuned | My Flickr |

    I ain't even mad.

    RSLearningServices.ca

  9. #9
    Moderator CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Kitchener
    Posts
    16,438
    Haha thanks Ric. Unfortunately my voltmeter is broken and I wasnt able to double check the battery. So it could be that but I dont think so.
    Nobody calls Han Solo a Bitch!
    www.vwr20.com
    www.generationdub.com
    My Ride

  10. #10
    Moderator wparsons has a reputation beyond repute wparsons has a reputation beyond repute wparsons has a reputation beyond repute wparsons has a reputation beyond repute wparsons has a reputation beyond repute wparsons has a reputation beyond repute wparsons has a reputation beyond repute wparsons has a reputation beyond repute wparsons has a reputation beyond repute wparsons has a reputation beyond repute wparsons has a reputation beyond repute wparsons's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Whitby
    Posts
    7,693
    A voltmeter wouldn't have helped, you need to load test it to see how much amperage it was putting out. I would bet its the battery too, especially if its older.
    Light travels faster than sound, so people may appear to be bright until you hear them speak...
    flickr

  11. #11
    Moderator CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski has a brilliant future CommradePolski's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Kitchener
    Posts
    16,438
    Got it back from Jason. T'was the starter. Props to Foreign as usual.
    Nobody calls Han Solo a Bitch!
    www.vwr20.com
    www.generationdub.com
    My Ride

  12. #12
    Veteran Member Jurjen has a reputation beyond repute Jurjen has a reputation beyond repute Jurjen has a reputation beyond repute Jurjen has a reputation beyond repute Jurjen has a reputation beyond repute Jurjen has a reputation beyond repute Jurjen has a reputation beyond repute Jurjen has a reputation beyond repute Jurjen has a reputation beyond repute Jurjen has a reputation beyond repute Jurjen has a reputation beyond repute Jurjen's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Kitchener, ON
    Posts
    2,483
    Didn't walk out with a big turbo setup?
    "A turbo: Exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens, and you go faster." - Jeremy Clarkson

  13. #13
    Moderator Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas has a reputation beyond repute Ricas's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Mississauga
    Posts
    26,410
    ^^^ LOL.
    2003 GTi K04 Equipped and APR Tuned | My Flickr |

    I ain't even mad.

    RSLearningServices.ca

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. vr6 wont start
    By MKIVVR6 in forum VR6 Engine
    Replies: 1
    Last Post: 11-18-2009, 09:11 PM
  2. Another mk3 wont start
    By biggyk in forum General Engine Discussion
    Replies: 27
    Last Post: 10-27-2009, 08:03 PM
  3. Wont Start
    By face_the_heat in forum 8v and 16v Engine
    Replies: 26
    Last Post: 05-09-2009, 06:45 PM
  4. car wont start
    By Neb in forum 8v and 16v Engine
    Replies: 24
    Last Post: 11-28-2005, 01:20 PM
  5. VR wont start
    By dub styles in forum General Engine Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 07-04-2005, 08:42 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts